søndag 23. februar 2014

API

API står for Application Programming Interface og dreier seg om hvordan andre programutviklere kan fra sine program kan få tilgang til en annen database. Dette var også et viktig tema under RootsTech 2014. Family Search har en stund hatt en API tilgjengelig slik at frittstående programutviklere kan kommunisere med Family Search sin enorme database. My Heritage har også laget en slik API og det ryktes at Ancestry også om kort tid vil tilby noe lignende.

Eksempel på kode som bruker API

Et eksempel på et program som bruker Family Search sin API er noe som kalles Puzzilla Descendant Viewer (www.puzilla.org) Det er et program som tar tak i det du har lagt inn i et familietre hos Family Search og viser et interaktivt tre som i utgangspunktet bare er streker med punkter i mellom. Holder du musepekeren over et punkt får du opp opplysninger om denne personen. Klikker du på et punkt, vil tre forandre seg slik at denne personen blir i midten og du får angitt aner og etterkommere. Det er veldig flott laget.


Tankene mine begynner ganske straks å gå når jeg ser og leser om slike ting. Kan dette brukes til noe? Det som straks faller inn i hodet mitt er Trondheimsbasen som allerede har en del klikke muligheter. Hva med en knapp som går direkte til Family Search og dermed mulighet til å søke etter personer med tilsvarende opplysninger i deres store database?

I og med at vi har mange emigranter i Trondheimsbasen, er det jo relativt stor mulighet at i hvertfall disse bør finnes i Family Search sin database. Her er selvfølgelig mange utfordringer, men tanken er besnærende. Lager man da en slik mulighet mot den ene må det selvfølgelig være en tilsvarende løsning mot andre tilsvarende databaser.


Det er jo noe å tenke på utover våren og kanskje fram mot årets slektsforskerdag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar