onsdag 5. februar 2014

Akklimatiseringsdag

Etter ei kort natt våknet vi til en fin dag med snø i lufta. Og Salt Lake City dukket fram under oss etter hvert som daslys fikk mer og mer overtak. Byen ligger på ei slette som er omgitt av forholdsvis høye fjell. Frokost ble inntatt på hotellets kafe med utsikt mot en stor parkeringsplass. Der drev en av byens brøytebiler og fjernet snøen som var kommet i løpet av natta. Standard brøytebil ser ut til å være små pickup lastebiler påmontert plog og med saltstrøingsmaskin på lasteplanet. Håper de ikke er utsatt for store snømengder av gangen.

Konferanselokalene for RootsTech er rett rundt hjørnet for hotellet. Det var forholdsvis stille der nå, men travelheten vil vel øke dramatisk ut over uka. Med adskillig mange tusen deltakere vil det nok bli ganske crawdy. Blir spennende å se det innvendig.
Vi vandret litt rundt i byen og oppdaget fort at vi var ganske tidlig ute, det var nesten ingen andre som var ute og gikk. Selv inne på Macys var det nesten folketomt. Men det tok ikke så lang tid før folkelivet økte på. Jeg fant Apple butikken som jeg letet etter, jeg skulle ha et adapter slik at jeg kan få ladet iPad, iPhone og iPod på høvelig måte. Det var bare selve støpsellet jeg trengte, resten har jeg jo og det skal være utskiftbart. Men det hadde de nok ikke for salg. Jeg måtte velge mellom en en pakke med adaptere for alle verdens kontaktsystemer, eller en ny strømforsyning. Men Apple må vel tjene penger.

Det er faktsk noen bakker i denne flate byen. Blant annet ligger Utahs Captol Building på en høyde. Det er et imponerende byggverk hovedsaklig kledd i marmor innvendig. Her har det nok vært litt penger tilgjengelig da bygget ble reist for drøyt hundre år siden.
Salt Lake City er mormonernes eller Latter Day Saints sitt hovedkvarter og de setter sitt preg på byen. Temple Square består av en rekke bygninger, blant annet The Mormon Tabernacle som blant annet er kjent for sitt store kor. Om vi får anledning til å høre dem, vet jeg ikke. Selv om Tabernaklet kanskje kan se litt lite ut, er den imponernede bygning med murer som er tre meter tykke ved foten og nesten 70 meter høyt. På toppen en gull engel som ønsker velkommen.
Det store for slektsforskere er likevel bibliotket deres, Family History Library som inneholder utrolig mye kildemateriale fra hele verden. Her vrimøet det av folk, de har flere hundre besøkende hver dag og en stor skare med frivillige hjelpere som er eksperter på sine områder. Vi gikk til Skandinavia seksjonen hvor vi møtte en smilende Liv som var født i Kristiansund og som var dagens Norge ekspert. Jeg fikk reklamert litt for mitt foredrag på torsdag og hjulpet litt med å finne en ettersøkt person på Digitalatkivet og alle var strålende fornøyd. Vi skal nok tilbake hit flere ganger.

2 kommentarer:

  1. Finn, Tabernaklet er den runde bygningen nærmere Biblioteket. Det du har bilde av er det utrolig flotte tempelet. Tabernakkel-koret har øvelser på Torsdager, og da er hvermansen velkommen. De hadde konsert for oss fra Rootstech i fjor,
    http://lailanc.blogspot.no/2013/03/the-mormon-tabernacle-choir-land-that-i.html

    Du br prøve å få det til, de er helt fantastiske!

    SvarSlett
  2. That tall lovely building with spires is indeed the Temple, and the shorter oval building with white smooth dome on top is the Tabernacle -- oh the acoustics in that place! (maybe you can attend their MoTabChoir Thurs. night rehearsal? I know your conf. planners know about it.) John and I were married in that tall Temple in 1979; our son & his wife also, in 2002. MUCH LEARNING at RootsTech, to you all.

    SvarSlett